Skip to main content
 

Noutăți

ITS Romania Congress 2021, 29 septembrie - save the date !

Pe 29 septembrie 2021 vom organiza o nouă ediție a ITS Romania Congress sub patronajul Ministerului Transporturilor și al Primăriei București. Evenimentul cu participare internațională și invitați de nivel înalt precum Comisarul European Adina VĂLEAN sau Ministrul Transporturilor Cătălin DRULĂ va avea loc în București, în format fizic și online.

Tematici

  • Digital transport infrastructure
  • Smart cities and green mobility
  • Mobility as a Service, Systems as a Service
  • Electro-Mobility, parking
  • Multimodal ITS for freight and logistics
  • Open mobility data, National Access Point, IoT
  • Connected, Cooperative & Automated Mobility
  • Policy, Standards, Training and Education

 

Agenda preliminară

08.30 – 09.00 Welcome Coffee
09.00 – 09.05 Passing the ITS Romania Congress Flag from Timisoara to Bucharest
09.05 – 09.30 Opening Ceremony, moderator Cristian ANDREI – President, ITS Romania
- Cătălin DRULĂ – Minister of Transport and Infrastructure - tbc
- Adina VĂLEAN Transport commissioner (or video message) - tbc
- Harry EVERS – Managing Director, World ITS Hamburg Congress 2021
- Nicuşor DAN – Mayor, Bucharest municipality - tbc
09.30 – 10.30 Plenary Session, moderator Mihai NICULESCU – General Director, ITS Romania
- Ionel SCRIOŞTEANU, Secretary of State, Ministry of Transport and Infrastructure - President of ITS Coordination Council - tbc 
- Gunther WEBER – Chairman, Network of National ITS Associations
- ……Platinum Sponsor
- Octavian OPREA, President, Agency for Digitalisation of Romania - tbc
10.30 – 11.00 Coffee/tea break
11.00 – 13.00 Session 1 – Smart and Green Mobility for Corridors and Cities, moderator Lucian ILINA, Head of Traffic Department - CNAIR-
-
13.00 – 14.00 Lunch
14.00 – 16.00 Session 2 – Multimodal ITS services, moderator Stefan ROŞEANU
-
16.00 – 16.15 Coffee/tea break
16.15 – 16.45 Plenary Session and closing remarks
- Mariana IONIŢĂ - General Director, Road Infrastructure Administration - CNAIR
- Aura RĂDUCU – Executive Director ADI TPBI
- Robert DOBRE – General Director, MTI - General Directorate of Strategy
16.45 – 17.00 Passing the ITS Romania Congress Flag to Host town – ITS Romania Congress 2023
20.00 Networking dinner

Vă invităm să salvați data în calendar și să vizitați periodic website-ul pentru noi informații !

alt_news A fost publicat primul newsletter al proiectului PriMaaS

În acest newsletter, puteți găsi inițiative interesante, noutăți despre activitățile proiectului, precum și evenimente viitoare relevante.

Viziunea principală a proiectului PriMaaS este de a promova integrarea modurilor tradiționale de transport public cu cele personalizate și inovatoare, prin crearea unor servicii de mobilitate echitabile, cu adevărat concentrate pe nevoile cetățenilor. Instrumentele de politică regională și națională ar trebui adaptate pentru a promova o abordare multimodală complet integrată între toate serviciile de transport, și anume prin utilizarea datelor furnizate și culese în timp real atât despre planificarea voiajului, cât și pentru selectarea serviciului de transport. În același timp, instrumentele de politică pe mai multe niveluri ar trebui să asigure că opțiunile de călătorie mai confortabile și mai accesibile pentru orice persoană de a ajunge de la A la B generează, de asemenea, un nivel minim de emisii de carbon.

citește neswletter-ul
alt_newsZiua Comunicaţiilor, de 25 de ani locul dialogului despre telecomunicaţii

Ediţia 25 a conferinţei Ziua Comunicaţiilor aduce în dezbatere modul în care industria de telecomunicaţii transcende pandemia şi accelerează transformarea digitală a României.

Evenimentul va avea loc pe 15 aprilie, într-un format hibrid, cu vorbitorii prezenţi, LIVE din JW Marriott şi audienţa conectată pe multiple canale online. La discuţii participă voci cu autoritate, atât din partea organizaţiilor publice implicate în crearea societăţii digitale (Ministerul Cercetării Inovării şi Digitalizării, ANCOM, ADR, STS), cât şi a celor mai relevanţi actori din mediul privat (Ericsson, Huawei, Orange România, Digi România, Telekom România, Vodafone România).

În panelul adresat autorităţilor, discuţiile vor fi polarizate de strategia naţională de digitalizare cuprinsă in versiunea actualizată a Planului Național de Redresare și Reziliență, care prevede investiţii considerabile pentru cloud guvernamental, educaţie, broadband și 5G. Iată de ce, digitalizarea şi telecomunicaţiile sunt domenii ce nu pot fi disociate, şi doar împreună contribuie la modernizarea României. La un an de pandemie, panelul operatorilor are rolul să evidenţieze lecţiile învăţate şi direcţiile care se conturează în 2021, la nivel tehnologic şi comercial. Vom analiza împreună oportunitatea transformării operatorilor în furnizori de servicii esenţiale, dar şi alinierea la cele mai recente reglementări europene. Evenimentul se închide tradiţional cu un panel dedicat securităţii informatice, un domeniu care generează la fel de multe provocări ca revoluţia digitală. La discuţii vor participa reprezentanţi ai CERT-RO, ANSSI şi CIO Council România.

„În 2021, Ziua Comunicaţiilor aniversează 25 de ani de existenţă, fiind cel mai longeviv eveniment dedicat pieţei româneşti de telecomunicaţii. Încă de la înfiinţare, evenimentul a fost dedicat dialogului dintre toţi actorii implicaţi în această industrie. Chiar dacă nu ne putem reuni câteva sute de participanti, ca în anii trecuţi, exploatăm oportunitatea deschiderii acestei comunicări către o audienţă mult mai extinsă în mediul online. Digitalizarea şi comunicaţiile sunt cuvinte cheie pentru numeroase domenii de activitate şi vor reprezenta o sansa pentru viitorul României,” afirmă Liliana Balici, Director General, ITS Events Management, organizatorul evenimentului.

Ziua Comunicaţiilor ediţia 2021 păstrează formatul hibrid, lansat anul trecut. Vorbitorii vor fi prezenţi în studioul de la JW Marriott pentru a permite un nivel ridicat de interacţiune în cadrul panelurilor, iar audienţa va fi conectată online pentru respectarea normelor curente. Dezbaterile vor fi moderate de jurnalistul, de radio şi televiziune, Tudor Muşat. Participarea interactivă la conferinţă este permisă prin intermediul înregistrării gratuite, accesând https://ziuacomunicatiilor.ro/inregistrare/
De asemenea, dezbaterile pot fi urmărite live pe website-ul evenimentului.

Vizitează website